9 Haziran 2009 Salı

Oğuz'u kaybediyor olmak - 2 -


Oğuz'un göz göre göre kaybediliyor oluşuna dair bir şeyler yazmıştık daha önce. Buradan ulaşılabilir o yazıya. Yazdıklarımı tekrarlamak gereksiz.

Gelinen noktada, Oğuz'un uzunlarımızın ciddi sakatlıklar geçidiği bir sezonda gösterdiği performansın aldığı sürelere bakarak değerlendirildiğinde ''harika'' olduğunu söyleyebilirim.

Mirsad dışında kadromuzdaki uzun oyuncular içerisinde pas ve şut yetenekleri en gelişmiş oyuncu kesinlikle o. Setleri onun üzerinden kurabiliyorsunuz, oyun görüşü mükemmel.

Ama Final serisinin 2. maçında oyuna girer girmez yaptığı 2 top kaybı sonrasında Tanjeviç tarafından sanki ipi çekildi, hem de maç boyunca sert pota altı savunmasının içerisinde kaybolan uzunlarımız top değil sabun kalıbıyla oynuyormuş gibi sıklıkla top kaybı yaparken.

Oyunun son periyodunda Tanjeviç'den beklemediğimiz bir hamle geldi ve takım tek uzunla oynamaya başladı, bu tercih yapılmışken Oğuz'u tek uzun olarak oynatamazsınız, oynatırsanız ribaunt sorunu çok baş ağrıtır ama son periyota kadar hücumda nefes alamayan takım bağıra çağıra Oğuz'un çok seçenekli hücum gücüne ihtiyaç duydu.

Ama Tanjeviç'in inadı inattır.

Bu tercihler ve inat korkarım ki Oğuz'u kaybettiriyor bize.

Hiç yorum yok: