24 Haziran 2009 Çarşamba

Rakocevic transferi ve transferin çıtası


Takımımız ve Tanjeviç hakkında sezon değerlendirmesi babında bir kaç kelime yazmak lazım ama toparlayıp yazamadım.

Şampiyonluğu kaybederken Tanjeviç'in aklının Roma'da olduğunu düşünüyorduk ama son gelişmeler onun Roma'ya gitmeyeceğini önümüzdeki yılda Fenerbahçe'nin başında kalacağını kanıtlar nitelikte.

Roma'nın bütçeyi kısması, Tanjeviç'in ayrılma olasılığına karşı Aydın Örs - Oktay Mahmudi ikilisinin takımın başına getirilmesi planını için somut hiç bir adım atılmayışı ve nihayetinde Tanjeviç'in İtalyan basınına seneye yine Fenerbahçe'nin başında olacağını açıklaması kederlere sürükledi bizi.

Transfer sezonuyla ilgili tüm heyecanımızda kursağımızda kalacak böylece.

Tanjeviç kalırsa takıma sınıf atlatacak türden transferler olası değil.

Neyse ki başkan 3 yıl içinde Mrsiç'in takımda kalmasını istemek dışında ikinci kez şubeye el attıda bavullarını toplamak üzere olan Mirsad takımda kaldı.

Transfer sezonuna Efes sayesinde yüksek adrenalinle başladık. Kimse Rakoceviç'in oynadığı pozisyon zaten Efes'i sorun yaşadığı bir pozisyon değildi falan demesin. Thornton kaldığına göre Efes'in beklentilerine bir türlü cevap veremeyen Charles Smith gidecektir. Ama gelen Rakoceviç gibi tüm takımla tutmaya kalksan en yükseğe sıçrayıp şutunu tavana değdirircesine yüksekten atıp topu çemberden içeri sokmaya becerebilecek bir adam olursa gidenin önemi yoktur.

Rakocevic heyecan verici olmasının dışında doğru transferdir Efes için.

Euroleague'de 2 sezondur hedeflerinin çok gerisinde performanslar gösteren, kadro yapısı ile zaten daha fazlasını da yapamayacak olan Efes Euroleague'i iyi bilen, Euroleague'de oynadığı takıma liderlik yeteneğiyle sınıf atlatabilecek bir kaç oyuncudan birisini aldı.

Rakocevic, Charles Smith gibi penetre yeteneğine sahip olmayabilir ama her maçında 1 saniye bile oyundan düşmeyecek ve sert savunmalardan hiç yılmayacak bir isim.

Sadece dış şutlarıyla bir tehdit oluşturmuyor, kısa oyuncular için çok zor sayılabilecek yakınlıktaki noktalardan bile öldürücü şutlar atabiliyor. Koordinasyon yeteneği üst düzeyde olduğu ve şutlarını çok yukarıdan atabildiği için üzerinde ne kadar el olursa olsun dengesiz şut atmaz, kolay kolay blok yemez.

Hazır adamdır, Avrupa basketbolunun ciğerini bilir koyarsın takıma oynar.

Şimdi bizimkilerden böyle bir hamle beklemek yersiz olacak. Bir kere büyük ihtimalle Griçek kumarı bir el daha dönecek. Bütçeden önemli bir miktarda pay alan böyle bir oyuncu kadrodayken başka bir dev ismi istihdam etmeyeceğimize göre Griçek sağlam bir sezon geçirirse geçen yılkinden daha iyi bir takım olabiliriz yoksa yine savaşçı ama dağınık bir takımla özellikle Euroleague'de en iyilere ve hatta onların altındaki Maccabi, Siena, Partizan gibi güçlülere bile kafa tutamayan TOP 16 dan sonrasına cüret edemeyecek bir performansla idare ederiz diye düşünüyorum.

Geçen yıl hem Euroleague'de hem de yerel ligin final serisinde gördük ki; bu takımın eline bakacağı, bileğine güveneceği, takımı sadece ateşleyecek değil, oyun görüşüyle tempoyu ayarlayıp hücumları derleyip toparlayacak bir oyuncuya ihtiyacı var.

Euroleague'de kendini kanıtlamış, Avrupa'lı bir oyuncu olmalı bu isim. Beciroviç'i alabilecek değiliz ama insan düşünmeden edemiyorda ; Kaukenas gibi Beciroviç gibi özel yetenekleri olan, Euroleague'de oynadıkları takımlara vites yükselttirecek oyunculardan birisi bu belki de bir daha asla bir araya gelemeyecek kadar yetenekli ve birbiriyle uyumlu, takımın temel tuğlalarını oluşturan yerli kadro henüz dağılmadan, eskimeden bu takıma katılsa sonuç ne olur acaba ?

Bu tip oyuncuların sayısı fazla değildir. Ve zaten pazar kapanmak üzere. Zaten Tanjeviç kalacaksa yabancılar konusunda pek bir değişikliğe gidileceğini zannetmiyorum.

Green ve Devin Smith'in Euroleague için yetersiz olduklarını, Vidmar'ın beklenen patlamayı yapamayacağını görmek Fenerbahçe basketbolunu yönetenlerin işi değil zaten.

Onlar suya hedef yazsınlar. Etrafta alınacak oyuncu kalmadı.

Bu saatten sonra ancak James White ve Kinsey gibi Avrupa basketboluna uyum sağlamaları aylar sürecek oyuncuları bulabilirsiniz. Zaten uyum sağlayıp, liderlik yapabilecek seviyeye geldiklerinde de gitmelerine göz yumarsınız.

Hiç yorum yok: