26 Mayıs 2009 Salı

Yarı final serisi başlıyor


Yarı final serisi bu akşam başlıyor. Perşembe günü yine Ankara'da oynanacak 2. maçın ardından seri İstanbul'da devam edecek.

Seriye dair en büyük korkum normal sezonun ardından play-off'ların geç başlamış olmasının üstüne bir de kolay bir çeyrek mücadelesi geçiren takımın maç temposunu, ritmini kaybetmesi olasılığının yanısıra bir de ilk 2 maçın Ankara'da oynanacak olması.

Normal koşullarda, Telekom gibi savunma direnci, zor maçları koparabilme inancı zayıf ve kenardan iyi yönetilemeyen bir takıma karşı play-off'larda tüm oyuncularının vites yükseltmesi olasılığı güçlü olan Fenerbahçe'nin geçen yılki final serisinden daha kolay biçimde üstünlük sağlaması gerekir ama bu uzun aralar, sezon boyunca sık sık maç oynama alışkanlığı kazanan takımları zorlayabilir.

Fenerbahçe'de Griçek, Telekom'da Chris Lang kadroya alınmışlar.

Ankara'da ki iki maçta alınacak bir galibiyet final yolunu açacaktır.


2 yorum:

agopist dedi ki...

Lang'in oynaması FB için en azından psikolojik olarak kötü. Son 2 senedir en fazla sayısını FB'ye atıyor. Geçen sene 22 önceki sene de 25 sayı atmıştı.

tozlu parkeler dedi ki...

Lang hareketli ve kolları uzun bir oyuncu. Telekom'un Lang dışındaki uzunları bizimkiler karşısında eziliyor ama Lang çok ters geliyor. Ama uzun süreli bir sakatlık geçirdi hazır durumdamıdır bilemiyorum.