5 Mayıs 2009 Salı

Özgür Çek


Futbol takımımızda altyapıdan yetişen bir oyuncunun forma giymesini görme hasretimiz aşağı yukarı Federasyon, yeni adıyla Türkiye yada endüstriyel adıyla Fortis kupası hasretimiz kadar yakıcıdır.

Semih PAF forması giymiş bir oyuncuydu ama aslolarak Fenerbahçe'ye transferi A takım için gerçekleştirilmiş yaşı tuttuğu için PAF takımda da oynatılmıştır. Kaleci küçük Volkan bir nebze dindirse de bu hasreti, insan istiyor alttan gelip takıma dinamizm kazandıracak isimleri.

Biliyorum zordur; hele o, verdiğimiz paranın karşılığında güzel oyun isteriz, hataya tahammül göstermeyiz diyip, yuhtan, ıslıktan öte tribünde seslerini duyamadığımız zor beğenen müşteri portföyümüzün olası tepkilerinin altyapıdan A takıma çıkacak oyuncular için büyük tehdit oluşturmaktadır.

Ama şu önümüzdeki 4 maçlık süreç kadar da uygun bir başka zaman dilimi bulmak mümkün değil, tam ümit telkin eden gençleri sahaya sürme vakti. Hazır hata yapan her futbolcuyu ıslıklayıp, yuhalayan başarı dönemi taraftarları şampiyonluk umutları tükenince koltuklarını yavaş yavaş terkediyorken tam zamanı.

Genç derken, yeteneklerini geliştirebileceği, bulunduğu düzyden sıçrama yapabileceği o kritik yıllarını kulübede harcamış ve bu fırsatı büyük oranda tepmiş Can'lar dan, Gürhan'lar dan bahsetmiyorum. Maalesef onlarda öncesindeki Olcan gibi, Efe gibi, Kerim gibi o sıçrama yapabilecekleri kritik dönemi geçtiler.

1991 doğumlu Özgür Çek isimli bir genç var kadroda. Hani şu yönetimin devre arasında geleceğin takımını oluşturuyoruz diyerek 5 yıllık sözleşmeyle profesyonel yapılan PAF oyuncumuz. PAF maçlarını izleyenler yeteneklerinden haberdardır. Sol kanat oyuncusu, duran topları hep o kullanıyor, Alex'in sağ kanattan yaptığı bombeli, kesme ortaların benzerlerini yapabiliyor, dikine ve çabuk oynayan, top sürerken kafasını kaldırıp oyuna bakabilmek gibi genç oyuncularda pek bulunmayan bir meziyete sahip, takımın attığı gollerin bir çoğunda ya golcü ya da asistçi olarak imzası bulunan bir yetenek.

Abi Barca'da Messi 17 yaşında şans buluyor bizimkiler niye bu çocukları oynatmıyorlar ezberlerine karşıyım ama şu önümüzdeki ''yensek ne farkeder yenmesek ne'' tadındaki 4 lig maçında da bu çocuğa forma şansı verilmeyecekse eğer nacizane tavsiyem odur ki gitsin forma şansı bulabileceği bir yerlerde kendisini yetiştirsin.

Sıçrama yapma şansını çoktan kaçırmış olacağı 24-25 yaşına dek kulübede altyapıdan yetişmiş 2 oyuncuyu kadroda bulundurma prosedürünü yerine getirme amacıyla oturarak harcayıp, 25'li yaşlarda bu çocuk ne işe yarar lafını duymaktan sıkılıp Anadolu turnesine çıkmaktansa tası, tarağı bu günden toplayıp fırsatların peşine düşmek yeğdir.

Hiç yorum yok: