14 Mayıs 2009 Perşembe

Griçek ve Play-off lar


Play-off lara Griçek'siz başladık. Transferi gerçekleştiği günlerde Rus'ların neden imza aşamasına gelmiş ( Kimi iddialara göre imzalar atılmıştı bile) transferden son anda vazgeçtikleri muammaydı. Sürekliliği olan bir sakatlığının olduğu iddiaları mide bulandırıyordu. Asıl sorunun belindeki sakatlık olmadığı özellikle maç yoğunluğunun ve maçların sertlik ve zorluk düzeylerinin artacağı play-off larda teklemesine sebeb olacağı kronikleşmeye yüz tutmuş bir kasık probleminin olduğu kulaktan kulağa fısıldanıyordu.

Sonuç olarak malesef play-off lara onsuz başladık. ''Dinlendiriliyor'' açıklamaları bana komik geliyor. Zira takım sezon boyunca alıştığı temposundan farklı olarak uzun aralıklarla maç oynanan bir döneme girmiş, play-off'lar yeni başlamış ve play-off'larda maçyoğunluğunun artacağı, fizik ve tempo olarak vites yükselteceğiniz yarı fnal, final serilerinin arefesinde oyuncular dinlendirilmez aksine ritm kazanmaları açısından bu maçta-bu seride tüm oyuncuların görev almaları çok önemlidir.

Bu noktada Griçek'in play-off'lar boyunca takıma katılamıyacak olması, ya da kimi maçlarda oynayıp kimi maçlarda oynayamayacak olması ihtimalini düşünmek lazım.

Sezon başında temposuz kontrol oyununu iyi beceren ama savunmalarını sertleştiren ve tempolu oynamayı beceren takımlara karşı hücumda şuursuzlaşan takımın Griçek'e bir an evvel kavuşmasını dört gözle bekliyordum Hücumda topu eline aldığında takımı o topu bilinçsizce elden ele dolaştıran ve çembere bakma adına hiç bir insiyatif geliştiremeyen akıl tutulması halinden kurtarabilecek elin o olduğunu düşünüyorduk ama griçek'in nihayet geri döndüğü maçlar Eurolegue'de en çetin rakiplerle karşılaştığımız maçlara denk gelince onunla hücum eden takımın iyice saçmalamaya başladığını gördük.
Doğaldır, onun dönüşüyle tüm hücum düzeni değişecek hücumlar yeniden yazılmaya başlanacaktı. Şimdi play-off'lara onsuz başlamışken daha ötesi play-off'lar boyunca katkı verip veremeyeceği belli değilken tüm planları Griçek'in hiç olmayacağını düşünerek yapmak daha mantıklı geliyor bana ve umarım 1 maç oynatılıp 1 maç dinlendirileceği bir zorlama dönüş olmaz zira onsuz oynamak her maç hücum düzenini değiştirmekten daha doğrudur.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Giricek'i bir dakika dahi tutmasınlar kadroda. Adam yatmaya gelmiş resmen. Müzmin sakat..

tozlu parkeler dedi ki...

Seneye Griçek'siz bir kadronun düşünülmesi daha doğru olacaktır. Elimizi kolumuzu bağlıyor onun sakatlığı. Eurolegue'dde başarı için Griçek gibi özel bir oyuncu lazım bize ama onun gibi 2 oyuncu birden alamazsınız. Ama sakatlığı müzminse eğer o olacakmış gibi plan yapmak ve sonra onsuz olmak her şeyi alt üst ediyor.
Döndüğünde ise onunla oynamaya alışana kadar hücum düzeni alt üst oluyor tam işler oturuşken bir bakıyorsunuz ki yine onsuz kalmışsınız.