5 Mayıs 2009 Salı

Basketbolseverler AKP'yle gurur duyuyor !!!


Türkiye'de düzenlenecek 2010 Dünya kupasıyla ilgili şok bir gelişme yaşandı.

Uzun süredir bir türlü ilerlemeyen salon inşaatları sebebiyle FIBA'nın şampiyonayı bir başka ülkeye alacağından korkuluyordu, son zamanlarda yani yumurta kapıya dayanınca hükümet işe ele atıp inşaatlara hız verilmesi için kesenin ağzını azıcık açmıştı, FIBA yetkililerine sözler verilip şampiyonanın elimizden alınmasına engel oldular ama bir istisna vardı.

Şampiyonanın yapılacağı 4 ilden bir tanesi olan Antalya'da yapılması gereken 10 bin kişilik salon inşaatı için desteği tamamen kesen hükümet yetkilileri Antalya yerine Kayseri'yi önermişlerdi FIBA yetkililerine. Şampiyonanın 4. ayağının Kayseri'de yapılması için canla başla çalışıldığını, Antalya'daki inşaatın metruk halini gören ve Antalya'dan umudu kesen FIBA yetkilileri bu talebi kabul edip Antalya'yı listeden çıkarttılar.

Birinci ligde 2 takımı bulunan, basketbola ilginin günden güne arttığı, dünyanın önemli turizm merkezlerinden birisi olan, böylesi bir turnuva dolayısıyla şehre akın edecek konuklara hizmet edebilecek altyapıya sahip, hele spor turizmi açısından dünyada akla gelecek ilk bir kaç merkezden birisi olan Antalya listeden çıkartıldı. Kayseri'de sanırsın Zagrep ya da Kaunas gibi bir basketbol şehri hemen orayı gezdirmişler adamlara. Ne turizm altyapısı ne basketbol kültürü var Kayseri'de. Maçlarını 1000 kişinin izlemediği sezonda 5 tane kombine kartı satan Kayserispor'a halka ucuz konut yapma misyonuyla kurulmuş bir kamu kuruluşunun bütçesinden 38 bin kişilik stad yaptıranların ayrıcalıklı şehrine piyango vurmuş yine.

Tabii, yerel seçimlerde AKP'nin bu şehri kaybetmesinden hemen sonra başbakanın Antalya'da kaybetmeye çok içerlediğini, bizzat kendisinin o şehirde yapılan onlarca hizmetin açılışını yaptığını ama buna rağmen Antalya'lıların kendilerini seçmemesini anlayamadığını açıklamasını ve seçimler sonrasında Antalya'da yapımı süren spor salonu için hükümet desteğinin tamamen kesildiğini unutmamak lazım.

Yazıklar olsun, FIBA'nın şampiyonayı bize verdiğine bin pişman olduğunu zaten biliyoruz. Ama keşke tamamen alsalardı elimizden. Kesinlikle haketmiyoruz.

1 yorum:

agopist dedi ki...

Antalya'nın harcanması ve bu süreçte yöneticilerin basretsiz ve vurdumduymaz hareketlerini hoş görmek mümkün değil. Ama Kayseri'yi de harcamamak lazım. Meysu'dan kalma ve Ted ile devam eden bir ortam var orda. İyi bir tanıtımla salon doldurulabilir.