17 Aralık 2008 Çarşamba

Kader Maçı




3 maç üstüste kaybetme becerisini gösterince, kıymetli maç derecesinden kader maçı seviyesini terfi etti bu akşamki Badalona maçı.
Kaybedersek kalan 2 haftada Badalona'yı yakalamak pek mümkün olmayacak bir de Alba TAU'yu Berlin'de yenerse TOP 16 hayal olabilir. Aman diyelim.
İyi durumda ama bizim gibi sakatlar ve eksiklerden müzdarip durumda rakibimiz. Kupa 2'nin şampiyonu etiketiyle geldikleri Euroleague'in gediklilerinden ve geçen yılın harika takımının temel taşlarını kaybetmiş ve yerlerini henüz dolduramamış olmalarına karşın müthişbir geleneğe sahipler.
Ardı arkası kesilmeyen bir süreklilikle oyuncu yetiştiren, Real Madrid, TAU, Barcelona gibi yüksek bütçeli kadrolarla değil ama birbiriyle çok uyumlu ve makina düzeninde oynayan genç kadrolarla İspanya liginde bir nevi Yugoslav ekolü takımı gibilerdir yıllardır.
Bu maç öncesi moralliler, performansları gitgide yükseliyor. Tamam Mensah-Bonsu'yu kaybettiler ve onun dışındaki uzunları mesela bir Splitter gibi bizim uzunlara ters gelecek özelliklere pek sahip değiller, Ricky Rubio döndü ama henüz tam kapasiteyle değil ve bu durumda istikrarlı bir guarda ihtiyaç duyuyorlar ama yine de hücumda topun kıymetini çok iyi bilen ve farklı biçimde geri düşse bile sistemindenödün vermeden, paniksiz oynayıp maçı geri getirebilen bir takım.
Ve biz Griçek'in yokluğunda henüz hücumlarımızda şuur, bilinç sahibi olabilmiş değiliz. Halbuki ilk maçta da gördük ki, çok iyi yapabildiğimiz bir işi 4 le 5 arasındaki ikili oyunları hayata geçirebildiğimizde çuvalla sayı atabiliriz.
Umarım TAU maçının 2. devresindeki gibi şuurumuzu kaybedip ''atan kazanıra'' çevirmeyiz maçı.

Hiç yorum yok: