2 Aralık 2008 Salı

Fenerbahçe - TAU Ceramica


Bu bloğun ilk yazısı, Euroleague'de bizim açımızdan hayli önemli bir maça denk geldi. Kazanırsak bloğun uğuru deriz de, kaybedersek uğursuz ayağımıza tükürürüz artık.

Gurubu ilk 2'nin içerisinde bitireceksek bu kategori için Roma'yla birlikte en önemli aday olan TAU'yu yenmemiz şart olmasa da önemli.

Aslında İspanya'da kaybettiğimiz maçtaki oyun hayli ümit telkin ediciydi. Maçın genelindeki performansımızdan apayrı bir görüntü çizilen 2. ve 4. periyodun sonlarındaki toplam 2-3 dakikayı saymazsak, evsahibi TAU'nun değil Fenerbahçe'nin oyunuydu maça rotasını çizdiren. TAU'ya bir türlü tempo yapma fırsatının yaratılmadığı, her hücumda topun olabildiğince paylaşıldığı, hep doğru hücum yapıp en uygun şut anının arandığı setlerle oynanan ve özellikle maça ortak olmamızı sağlayan rakibe nefes almayı bile zorlaştıran hareketli alan savunmamızın damga vurduğu bir maçtı.

Geçen yıl 6 maçta sadece 1 galibiyet aldığımız İspanyol'lardan hem de deplasmanda bir galibiyet elde edebileceğimize inandığımız anlarda nasıl olduğunu bir türlü anlayamadığımız bir şuursuzlaşma ve dağınıklık halleriyle topu topu 1-2 dakikada kaybetmiştik o maçı.

Sıra rovanşta. İlk maçta başımızı çok ağrıtan Rakoçeviç'e karşı bu kez kısa skorerlerin kelepçesi Ömer Onan var. Son Telekom maçında her zamanki gibi gayretliydi ama yaptığı gereksiz faullerden de anlaşılabileceği gibi henüz bildiğimiz yüksek oktanlı benzin etkisi yapacak kıvamda değil. Gordan Griçek'te henüz beklediğimiz düzeyde olmasa da döndü. En azından hücum süresi neredeyse bitmek üzereyken halen nasıl hücum edeceğine karar veremediğimiz şuursuz, bir basketbol aklına sahip olamadığımız, basiretimizin bağlandığı dönemler oluyor maçlarda ve o anlarda topu eline aldığında potaya doğru aniden hareketlenebilecek, çok çabuk şut veya asist çıkarabilme yeteneğiyle sıkışılan anlarda kara bulutları dağıtabilir. Bir başka sakatlıktan geri dönen isim, Semih Erden ama ondan bir süre daha fazla bir şey beklemeyelim derim. Uzun oyuncular daha geç iyileşir ve form tutarlar.

Unutmadan, TAU'da ilk maçta eksikliklerini çok hissettikleri Tiago Splitter bu kez oynayacak ki, ayakları çok çabuk olan Brezilya'lının Vidmar'a erken fauller aldırıp başımızı belaya sokması muhtemel.








Hiç yorum yok: