18 Aralık 2008 Perşembe

Bodiroga-Preldziç


Geçen yıldan beri Tanjeviç'in elinde bir Bodiroga olmasını bekliyoruz genç Sloven'in. Hem şaşırtıcı derecede üstün yetenekleri hem de 2.06 lık boyuyla neredeyse 4 pozisyonda birden oynayabilmesiyle Tanjeviç gibi eğitici bir coachun elinde yeni bir Bodiroga olur diye düşünüyorduk.

Bodiroga kadar iyi olur mu, şimdilik bilemem ama. Bodiroga'da daha fala seyir keyfi veren bir oyuncu olacağı kesin.

Bodiroga'nın üstün yetenekleri ve her koşulda sayıyı bulacak hareketlerini engellemenin ne derece güç olduğu su götürmez bir gerçek ama onun topu eline aldığında oyunun temposunu düşüren halini, sürprizlere hiç açık olmayan sakin oyununu seyretmeyi hiç sevemedim. Naumoski'nin 20 saniye olduğu yerde dripling yapıp sonra hücumu kullanmasını sevemediğim gibi.

Oysa Preldziç oyunun eğlenceli yönünü sunuyor bize, her topa elini sokan, savaşan, savunmada yardımlara koşan hali de alkışı hakediyor ayrıca.

Ondan bir Bodiroga olmasını beklemeyelim bence, Bodiroga onun kadar iştahlı, sürprizlere açık bir oyuncu değildi. Olmadık şutları kullanmazdı misal, 3 kişinin duvar ördüğü boyalı alana dalıp üstlerinden şut atamayacağını görünce koltuk altlarından bir boşluk bulup oradan topu potaya göndermeye kalkmazdı.

Preldziç bir çok pozisyonu birden oynayabilme yeteneği sebebiyle Bodiroga'ya benzetebiliriz ama misal molalarda bile mola bitse de oynamaya devam etsek diye gözü sahada olan Jasikevicius'a daha çok benziyor bence.

Hiç yorum yok: