22 Aralık 2008 Pazartesi

Banvit - Fenerbahçe

Şaşırtıcı bir istatistikti % 75 üçlük isabeti, ama Fenerbahçe'nin Banvit gibi zor bir deplasmanda henüz maçı 2. periyotta kopartıp almasını sadece bu olağandışı istatistikle açıklamak pek mümkün değil.

Banvit artık klasiği haline geldiği gibi tempolu hücum eden, hücum süresini sonuna dek kullanmayı aklından bile geçirmeyen, bol dış şut atan bir hücum anlayışıyla oynamak yerine düşük tempoyla oynayıp, Lance Williams'ı içerden kullanarak, garanti sayılar bulmaya çabalayınca beklendiği gibi olmayan bir oyun çıktı ortaya.

Ligin en heyecan verici takımlarından Banvit özellikle sahasında çuvalyüküyle dış şut atıp yine çuval yüküyle sayı bulup önemli rakiplerini yenebilmişti. Sürpriz bir oyunplanıyla çıktılar sahaya bu kez.

Mesela eline ayağına kelepçe vursan, topu rakip sahaya geçirir geçirmez şut atmaktan alıkoyamıyacağın, ligin en sağı solu belli olmaz oyunkurucularından Crispin devrenin bitmesine 40 saniye kala henüz 2 sayıdaydı ve çok az şut kullanmamıştı. Bakmayın yine 20 li sayılara ulaştığına maç artık biterken Can Maxim'in savunması karşısında attı o sayıların çoğunu.

Tabii, Fenerbahçe'nin hücumlarını verimli kullanması da Banvit'in alıştığımız hızlı hücuma dayalı oyununu sergileyememesinde önemli etken ama Selçuk hocanın o bildiğimiz yüksek tempo yerine, sette olabildiğince top çevirip, özellikle içeriye ve özellikle de Williams'a top geçirilmesini tahtaya yazdığı da açıktı.

Bu sürpriz taktiğe rağmen rahat kazandı Fenerbahçe. Maç içinde dozajı iyice artan ve rakibi atamadıkça inançsızlığa sürükleyen sert ve hareketli alan savunması Badalona maçında olduğu gibi yine rakibe hayatı zindan ederken, rakibin alan savunmasına karşı Badalona maçının harika fikri olan ; çok iyi oyun görüşü olan Oğuz'u yüksek postta kullanmak akla gelince maç çözüldü.

Selçuk hocayı çok tutarım, oynattığı tempolu oyun yarattığı koşan, atan takım Bandırma'da basketbolun bu kadar çok sevilmesine önemli katkılar koyuyor bence. Fenerbahçe'yi bu şekilde yenemeyeceğini düşünüp 1 maçlık ara verdi tempolu oyuna ama bu sürpriz Fenerbahçe'den çok kendi takımının aklını karıştırıp ritmini bozdu.

Hiç yorum yok: