25 Mayıs 2010 Salı

Matoviç yetmez




Başlığa bakıp transfere doymayan açgözlü taraftar rolüne büründüğüm düşünülmesin. Matoviç'i ilginç, durdurulması güç bir silah ve halen gelişimini sürdüren ama hatırı sayılır bir Euroleague tecrübesine sahip iyi bir oyuncu olarak kabul ederim. Ama onun transferinin doğru transfer olup olmadığını, kalan 1 yabancı hakkımızın nasıl kullanılacağı belirleyecektir.

Bu kadronun, eldeki potansiyelin Euroleague seviyesinde zirve mücadelesi yapacak bir kadroya evrilmesi için gerekli olan adım nihayet bu sezon için atılmışa benziyor.

Sonuç olarak bu seviyede başarılı olacak hatta belki de final oynayacak bir takımın kadro planlamasını yapan deneyimli bir koç varken fazlaca kaygılanmamak lazım belki.

FIBA'nın kıta dışı oyuncu sınırlamasını revize edişi sonrası Penny ve Taurasi'den gayri yabancı oyuncu kontanjanını kullanmak konusunda kulübün seçenekleri kısıtlandı.

Aslında Penny'nin Euroleague'de Avrupa pasaportuyla oynatılması konusunda kapı tam olarak kapatılmamış görünüyor. Eğer o konuda bir umut belirirse takımın şu anki elzem ihtayacı olan, pota altında sert, ribauntçu, savaşçı ve pis işleri görecek bir pivot transferi konusunda seçenekler artar.
Not: Üstteki fotoğrafta üzerinden şutu attığı ablamız da gelse o zaman olur işte.




2 yorum:

Unknown dedi ki...

matovic de gelisiyle inanilmaz hucumcu bir takim olduk ama defansta sertlik ve ribaundlarla ilgili sıkıntımız var...

eger dediginiz gibi Penny EU oynarsa transfer konusunda elimiz rahatlarlar. Bir taraftan guvendigim bir konu da Taurasi transferi, sonuc olarak gittigi her takimda tepeye oynayan bir oyuncuya belli garantiler verilmistir takimin yapilanmasiyla alakali...

tozlu parkeler dedi ki...

Tam anlamıyla öyle, elimizdeki tam anlamıyla pivot diyebileceğimiz tek oyuncu Devran.