21 Mayıs 2010 Cuma

Vidmar'a saygı


Böyle adamları sevdirmek zordur Fenerbahçe taraftarına ama Gasper Vidmar'ın dönüşünün Ukiç hamlesinden sonra şampiyonluk yolunda çok değerli bir kilometre taşı olduğunu inatla ve ısrarla savunuyorum.
Tamam, topu avuçlarının içerisinde kontrol etmeyi beceremiyor, çok kez denizin içerisinde çıplak elle balık avlamaya çalışıyormuşcasına acemi hareketlerle kayıp gidiyor elinden top ama kabul etmek gerekir ki şu an takımın en sert pota altı savunmacısı o.
Rakipler açısından yıpratıcı, yorucu bir oyuncu, çok çabuk faul problemine giriyor ama zaten o faulleri alana kadar rakip uzunları da ya faul problemine sokuyor ya iyice yıpratıyor.
Tam bir takım oyuncusu, ne isterseniz onu yapmaya çalışır.
Dünkü maçı dikkatli gözlerle seyredin. Ama seyrederken onun 3. periyodun başında avucunun içinden kaçırdığı toplara takılıp kalmayın.
Kasun'un Oğuz'u parçalarcasına istekli ve agresif oynadığını, Vidmar'ın olmadığı sürelerde bizim pota altını nasıl dağıttığını görün. Bu sezon savunması çok sorunlu olan takımda Vidmar'ın savunma gayretinin önemine dikkat edin.
Geçen yıl final serisinde bir türlü çözüm bulunamayan Efes'in 4 kısalı oyunu karşısında, Vidmar'ın çalışılan hücum setlerini uygularkenki ciddiyetine dikkatinizi verin. Her topu Semih'İn arkasına Schumpert'ı alıp potaya devrilirken özenle ona taşımaya çalışması onun bir takım oyuncusu olarak oyun zekasının gelişkinlşiğini gösteriyor.
Vidmar bu takım için önemli bir oyuncudur.

Hiç yorum yok: