5 Mayıs 2010 Çarşamba

Final başlıyor


Kraliçeler, son yıllarda alışık olduğumuz üzere yine; ''bu kez seriyi sonlandıracağız'' iddiasını yüksek sesle dillendiren Galatasaray'a karşı final serisine Perşembe günü başlıyorlar.
Bu sezon Türkiye ligleri ve kupalarında oynadığı tüm maçlarda sadece 2 maç kaybeden ve kazanabilecekleri 2 kupayı bu maçlarda yitiren kraliçeler için tüm sezon akıttıkları terin, verdikleri emeğin somut karşılığını alma zamanı geldi.
Ligde nağmağlup ilerlerken 2 kupada 2 mağlubiyetle 2 kupa kaybetmenin sinir bozucu bir durum olduğu kesin ama ligde normal sezonda ve play-off'larda yenilgisiz bir koşuyla şampiyonluğa giden kızların şampiyonluğu kaybedeceklerini düşünmek doğru olmaz.
Bu ligin en iyi takımı olduklarını defalarca kanıtladılar.
Aslında, son zamanlarda voleybolcuların başarısı Fenerbahçe salon sevdalılarının ilgisini, enerjisini Caferağa'dan, Abdi İpekçi'den Burhan Felek'e doğru yönlendirmesine sebeb oldu. Bahar ayları Fenerbahçe taraftarı için atkısını, pankartını olduğu gibi yatağını yorganını kapıp sevdasının peşine koştuğu bir dönemdir.
Mücadele ettiği her branşta final oynayan takımlara sahip bir kulübün taraftarı olmak kolay değil tabii.
Şimdi de kraliçelerin en fazla desteğe ihtiyaç duydukları günler geldi.
Son 11 yılda 10 kez final oynayıp, bizlere 7 kez şampiyonluk sevinci yaşatmış olan takım önemli bir gelenk ve süreklilik sağladı. Önümüzdeki yıl önemli trasferlerle ve hatırı sayılır bir bütçeyle bu takımın vites arttıracağını yıllardır eşiğinden döndüğü Avrupa'nın bir numaralı kupasında final oynama rüyalarımızı gerçekleştireceğine inanıyoruz.
Ama öncesinde bir kez daha; şampiyonluk mücadelesi verdiği rakibinin koçunu, oyuncularını defalarca transfer hukukunu ve yerleşmiş etik kuralları hiçe sayarak, gizli kapaklı işlerle ayartmaya çalışan Galatasaray'a bu ligin en iyisinin kim olduğunu, kirli oynayarak kazanamayacaklarını göstermek lazım.

Hiç yorum yok: