13 Nisan 2009 Pazartesi

Solomon'un dönüşü ve Mrsiç


Solomon'un dönüşü sonrası tribüne çıkacak isim muhtemelen Green olmayacaktır. Tanjeviç'in kafasındaki basketbolu takıma oynatmak için daha doğrusu sahada olan bitenin hiç bir zaman kendi insiyatifinin dışında gelişmemesi, zor anlarda, oyun sıkıştığında oyuna bireysel insiyatifile müdahele edecek bir liderin türememesi için biçilmiş kaftan, seçilmiş adamdır Green. Korkarım alacağı süreler azalsa da Tanjeviç'in bu takım benim kavgasının silahlarından olmaya devam edecektir.

Bu durumda sezon başından bu yana bir çok maçın kazanılmasında önemli bir etken olan kaptanın alacağı süreler muhtemelen azalacaktır.

Mrsiç için sezon başında en iyi ihtimalle alan savunmalarına karşı sıkışılan anlarda dış şut tehditi oluşturmak için kısa süreler alabileceği düşünülmüyor değildi hatta vefa gösterisi olarak kadroda tutuluyor diyenler vardı.
Ama kadro revizyonunun yarattığı verili durum kaptanın 40'ına merdiven dayamışken sahada daha fazla sorumluluk almasını, hatta kendisini bu yaşta geliştirmesini zorunlu kıldı.
Son Telekom maçında guard savunmamız rezalet ötesi hallerdeyken bu gediği kapamak için ondan medet umulması örnektir, ya da 2 numarada sadece şutör olarak faydalanılacağı düşünülen bir sezonda oyunun temposunu ayarlayan, penetre edip sayı bulan, fast break bitiren, sert savunma yapan 1 numaraya dönüşmesi onun iş ahlakı ve takım oyuncusu olma bilinciyle alakalıdır.
Euroleague gibi üst düzey sertlikte maçlar oynanan bir ligde takımın en güvenilen oyuncularından olmayı başardı, hem de bu yaşta tüm kariyerinin belki de fizik olarak en dirençli sezonunu geçirerek.
Eğer play-off larda onun sürelerinden çalınacak olursa yazık olur.

1 yorum:

UÇAN SALİH dedi ki...

son 2 sezonda olduğı gibi playofflarda takımın beklenenin üstünde performans göstereceğini düşünüyorum.ama efesle oynayacağımız final serisini 4-0 la süpürebileceğimizden şüpheliyim.green-mrsiç olayını ise bir soru ve cevabı ile çözümleyebiliriz."mrsiç'in yapamayıpta green 'in yapabileceği ne var?"
o zaman byby green!