17 Nisan 2009 Cuma

Haramilerin Saltanatını Yıkacağız




Bir basketbol tapınağını andıran spor serginin parkelerinin tozunu yutan, tahta tribünlerinde coşan Fenerbahçe basketbol sevdalıları için yıllar boyunca ''haramilerin saltanatını yıkmak'' hep inanılan bir hedef olmuştur.


Yıllar boyunca müesseselerin dev bütçeleri karşısında onlara kıyasla küçük bütçelerle kurulan kadrolarımız Çukurova, Eczacıbaşı, Beslen, Tofaş, Paşabahçe, Efes, Ülker gibi dev bütçeli müessese kulüpleriyle dipten gelen bir tutkunun parkelerde büyüttüğü sevgiyi arkasına alarak başa çıkmaya çalıştı.


Yeri gelmişken haklarını yememek lazım, bu müesseselerin basketbola sağladıkları dev kaynaklar bugün memleket basketbolunun vardığı noktanın en temel sebeblerindendir.


Acıdır ki; bu müesseselerden canımızı en çok sıkan, küfürlerimizi en çok yiyeniyle, 1995 sezonunda şampiyonluğu elimizden kahpece yöntemlerle alanıyla yapılan işbirliği bu adı hala amatör sporlar diye anılan salon sporlarındaki amatör ruhumuza vurulan büyük bir darbe oldu.


Ama özellikle son yıllarda müesseselerin türlü oyunlarıyla kirlenen başka bir branşta haramilerin saltanatını yıkmaya çalışan takımlarımız çubuklunun hakkını sonuna dek veriyorlar.


Erkek voleybol takımının geçen yıl şampiyonluğu kazanırken sponsorunun taraftarın kulübüne maddi destek sağlamak için kurduğu internet sitesi olması önemliydi. Müesseselerin, belediyelerin güçlü kadrolarla seyir zevki yaşattığı ama salonları soğuk ve ruhsuz ortamlara mahkum ettiği ortamda gücünü taraftarından alan bir takımın şampiyonluğu eski zaman hikayelerini andırıyordu.


Onların şampiyonluğu kadar kızların final serisinde Eczacıbaşı'na kaybetmeleri sonrasında dektikleri gözyaşları da değerliydi bizim için.


Bu kez hem erkeklerde hem kızlarda haramilerin saltanatına son vereceğimiz final serileri başladı. Bir 1o sene öncesinde hayallerimize bile giremeyecek bir başarı.


İki takım oyuncularının birbirinden ayıran bir filenin fiziksel teması engellediği bir sporu sevebileceğimi hiç düşünmezdim ama sözkonusu Fenerbahçe olunca seviyor insan.



2 yorum:

medgallis dedi ki...

kendi adima 'lan ya takim kurup biatlon yarismalarina katilirsak?' diye sorup endiseleniyorum. sirf 'fenerbahce ulan' diyerek cekecegim izdiraba bakarak.:)

tozlu parkeler dedi ki...

medgallis
Eskilerin bir deyimi vardır. Fenerbahçe çelik çomak oynasa 5 bin kişi seyreder diye.