13 Nisan 2009 Pazartesi

Utanç

Dünkü derbide yaşananlardan herkes utanmış görünüyor. Memleketin tüm basın yayın organları kınıyor yaşananları. Ama tüm manşetlerde göze çarpan şu ki, Galatasaray taraftar forumları bile olaylara bu kadar yanlı yaşananları bu kadar çarpıtarak bakmıyor.
Fenerbahçe düşmanlığının, Fenerbahçe'ye karşı duyulan hasetin tüm beyin fonksiyonlarını esir aldığı kalemlerin bu kadar sorumsuzca, ateşe benzin dökercesine yaklaşıp kin ve nefret tohumlarını ekmeye devam etmeleri futbol sahasının boks ringine dönmesinde bu işten çok utanmış görünen QTM'nin katkı payını gözler önüne seriyor.

Bir iki örnek;

-Sporx.com; memleketin en çok tıklanan spor sitelerinden birisi, Mete Aydın isimli bir adama köşe vermişler orada. Hıncal Uluç tadında sallayıp duruyor. Kin ve nefret tohumlarını binlerce insanın okuduğu bir yayın yoluyla ortalığa saçmakta beis görmüyor. Maç yazısında tamı tamına şunu söylüyor.
''Ama Fenerbahçe'de bir oyuncu var ki, bırakın sporcu olmayı insan olamaz. Evet bu adam Lugano'dan başkası değil. Bir adama sen arkadan nasıl vurursun, bu vurmak da değil, taammüden adam öldürme.''
Şimdi bu hezeyanı okuyunca insan düşünüyor, bir insana sen insan değilsin demekten daha ağır bir hakaret söyleyin bana, basın yayın organlarını Fenerbahçe'ye karşı olan kinlerini kusmak için kullanan bu insanlara böylesine altı boş, dayanaksız hezeyanlarını, küfürlerini etme şansı veren platformlara çeviren medya yöneticileri derbide yumruklaşan futbolculardan daha mı az sorumlular bu rezillikten ?
-Ülkenin en fazla okunan gazetelerinden birisi manşet altı yazısında aynen şöyle veriyor haberi;
'' Lugano'nun başlattığı olaylar....'' Gören de 90+3'e kadar dostluk havasında bir maç yaşandığını, Emre Aşık'ın önce çift dalıp biçtiği Carlos'a yerde yatarken yaka paça dalıp dövmeye kalkıştığı, Fenerbahçe'nin tercümanı Samet'in tribünlerden atılan şişeyle kafasının yarıldığı, Sabri'nin 10 kız çocuktan sonra doğan erkek çocuk şımarıklığıyla her pozisyonda hakemlere posta koyup kart görmediği, Emre'yi oyundan attırmak için her türlü çirkefliği yaptığı maç bu değil. Bir oyuncuya karşı linç kampanyası başlatmak, onu hedef göstermek belki de bu ülkede mesleğini yürütmesine engel olacak bir kampanyaya bu kadar sorumsuzca ön ayak olmak mıdır medyanın görevi ? Sizler yumruklaşan Arda'yla Semih'ten daha mı az günahkar sınız ?
-Lig Tv de Sergenvari yorumlar yapan bir gazeteci çerptı gözüme. İsmini bilmiyorum, Haftanın Renkleri diye bir programda konuşuyor. Sokakların bıçkın delikanlısı rollerinde. Şöyle bir şeyler geveliyor. ''Arda'ya suç bulmuyorum Semih arkadan ona vurunca o da döndü iki tane geçirdi onun suçu yok'' Şimdi Fenerbahçe'li vurunca suçlu Galatasaray'lı vurunca tahrik var ölçüleriyle tarafsız olmanız gereken mecrayı taraftar forumuna çeviren bu adamlar Sabri'den daha mı az çirkef.
-Adnan Polat denen şahış maçtan sonra her zamanki hezeyanlarına devam ediyor bu kez cepheyi genişletme çabasında. O kadar ki can düşmanı Fenerbahçe'nin de kendileriyle birlikte gizli güçlerce şampiyonluk yarışının dışına itildiğini iddia ediyor. Ve medya ciddi ciddi bu adamın bu hezeyanlarını yayınlamaya, tartışmaya devam ediyor. Lugano'ya 10 maç ceza isteyen, siktir git çeken medya bu adamın bu memleketin futbol dünyasına Lugano'nun hareketleriyle kıyaslanamayacak derecede büyük oranda düşmanlık tohumları ektiğinin farkında değil mi ? Neden Lugano'ya, Emre'ye, Volkan'a karşı kahramanca vuruşan medya Adnan Polat'a siktir çekemiyor ?
-Bu kavgadan çok utananlar, Galatasaray'lı yöneticilerin sorumsuzluğu sebebiyle binlerce insanın ölebileceği bir facianın eşiğinden dönmesiyle pek ilgilenmişe benzemiyor. Ulan o derme çatma platform çöküyordu az kalsın platformun üzerindeki ve kapalı alttaki binlerce insan ölüyordu. Bırakın saha kapatmayı, seyircisiz oynamayı falan o statta maç oynatan federasyonu, her bokunu devlete yaptıran stadına beş kuruş tadilat parası harcamayan Galatasaray yönetimini binlerce insanın ölümüne mal olabilecek bir facianın eşiğinden dönülmüşken bile topa tutamıyorsanız ayıp size. Siz Lugano'nun kafasına taammüden adam öldürmeye teşebbüs deyin. Devam edin.

Dünkü derbiden utanmışlar. Asıl biz sizden utanıyoruz. Fenerbahçe'ye duyduğunuz hasetle halka doğru ve tarafsız haber ulaştırmanın aracı olan kurumları futbol dünyasının temellerine yerleştirilen dinamitlere çevirdiğiniz için, İslam babanın kemiklerini sızlattığınız için.

Hiç yorum yok: