13 Nisan 2009 Pazartesi

Serhat Çetin'e ne oldu ?


Enformasyon özürlü kulübümüz sayesinde Serhat Çetin'in yeniden ameliyat olduğunu bir çok kişi bilmiyor tabii. Bilenlerimiz ise ne zaman döneceğinden, play-off lara yetişip, yetişemeyecğinden haberdar değil. Gerçi bizim sağlık ekibinin 2 hafta sonra sahada demesine güvenilmez ya neyse.

Sezon başındaki sakatlığı beliyle ilgiliydi, söylenenlere göre kariyeri boyunca kendisine sorun çıkartabilecek bir sakatlığı varmış. Sorun yine o bölgede mi bilmiyoruz. Bakkal dükkanlarının bile internet siteleri var ama bizim basketbol şubemizin yok.

Asıl sorunum onun sakatlığıyla ilgili değil. Bu çocuğun bizim takımda ne iş yaptığıyla ilgili. Zaten hatırlanırsa transferi öncesi bin türlü fırça yiyip geldi. Transferini medyaya kulüpten önce sızdırdığı için transferi yalanlandı, ''onun kalitesinde bizim altyapımızda bir çok oyuncu varken transferi düşünülemez'' diye resmi açıklama yapıldı. Bak gördün mü sen bizim için hiç de değerli değilsin demeye getirildikten sonra da transferi açıklandı.

Sonrasında bir sezon Alpella deneyimi ve ardından pas tutacağı Fenerbahçe benchi macerası.

Sanki hala o Fenerbahçe'ye transfer olduğunu kulüpten önce duyurmasının diyetini ödüyor.

20-30 sayı farkla önde götürülen maçlarda bile neredeyse hiç süre bulamayan, bazen ilk 5 başlatıldığı maçlarda ilk hatasında kenara alınıp azarı yiyip o maçta bir daha hiç oynatılmayan 22 yaşında bir oyuncu en iyi yaptığı iş kısa oyuncu savunmasıyken bu konuda sezon başından beri kendisini hiç düşünmeyen bir coachla niye çalışmaya devam eder anlamıyorum, hala kendisine bu takımda bir gelecek görür mü onu da bilemiyorum.

2 yorum:

asabii dedi ki...

iyi oyuncuların hepsini kadrosuna alıp daha sonra hiçbirinin oynatmayıp kenarda onları bekleten bir zihniyetten zaten basketbol sitesi oluşturması zaten beklenemez.. türk basketbolunda birçok genç yetenek yetişirken altyapıda milli takımlarda ter dökmüş birçok oyuncu şimdilerde yabancı oyuncuların arkasında antreman oyuncusu olarak kullanılıyor. yabancı oyuncuların bu kadar artmasında ve daha hala 4+1 e çıkartmaya çalışan basketbol federasyonunu türk basketbolunu bitirdikleri için tebrik ediyorum.

fenerbahçede daha hala tanjevic gibi antrenörlerle türk oyuncularını oynatmamaya devam etsin bkz. serhat çetin, hakan demirel, gerektiğinden az süre alan oğuz savaş...

tozlu parkeler dedi ki...

Yeni yabancı statüsünün ayrıntılarını tam anlayamadım. ABD'li oyunculara sınır getirmesi doğru ama sahadaki 5 için 4 yabancı hakkı veriyor sanırım. Eğer böyleyse cidden sorun yaratır bu durum.
Takımların omurgalarını yerli oyunculardan kurmaları takım kimyası açısından olduğu kadar elbette oyuncu yetişmesi açısından da önemli.
Ancak şöyle düşünüyorum, sahada 4 yabancıya izin verilse dahi, sahadaki 5 oyuncu tercihinde olabildiğince fazla yerli oyuncu kullanacak takımlar daha doğru işler yapacaktır.