10 Temmuz 2009 Cuma

Barca'nın transferleri




Geçen yıl Eurolegue'de final four oynamak yetmedi onlara. Bu yıla çok iddialı hazırlanacaklar.


Gerçi, ne yapıp ettilerse de Ersan'ı ellerinde tutamadılar. Onun NBA'de kendini kanıtlama sevdası baskın geldi.


Ersan'ı kaybetmiş olmaları onlar için ciddi bir sorun zira şu an Avrupa'da onun yerini doldurabilecek bir oyuncu zor bulunur. Hem seçerek ve dengeli hücum ediyor hem de hücumda agresifliğini hiç kaybetmiyor. Fiziksel avantajları, zıplama yeteneği, penetrelerindeki koordinasyonu mükemmel. 2 yıl önce NBA'den dönüş yaptığı ilk günlerde her penetresinde aman bileğini yine sakatlayacak korkusunu yaşardık neyse ki kronik sakat değilmiş, geçti gitti.


Ersan dışında, Andersen'i de kaybedebilirler. O da NBA'e dönmek istiyormuş. Bu durumda uzun sıkıntısı çekecekleri kesin. Andersen gibi setleri güvenle üzerine kurabileceğiniz, topu kullanmayı çok iyi bilen ve yardımlaşmayı üst düzeyde yapan tecrübeli bir uzun bulmakta zor.


Önlemlerini şimdiden alıyorlar. 3 yıldır Unicaja Malaga'da oynayan Senegalli Boniface N'Dong'a çok ciddi bir teklif yapmışlar. Senelik 3,2 milyon euro gibi manyak bir rakam yazıyor sağda solda.


Bir yanda ekonomik kriz var diye bütçelerini kısan takımlar bir yanda böyle uçuk rakamlar şaşırtıcı tabii.


Muhtemelen gerçekleşecektir bu transfer, bir ara Efes'in de N'Dong'u istediği söyleniyordu. Ama onlar daha çok bir 4 numara arıyorlar sanırım. Kaldı ki, eğer o yazılanlar doğruysa ve yıllık 3 küsür milyon Euro gibi bir rakam teklif edildiyse bu iş biter. Ersan'dan sonra Andersen'i de kaybetmek üzere olan artık iyice yaşlanan Porto-Riko'lu Santiago'yu önümüzdeki yıl çok uzun süreler sahada tutamayacak olan Barca uzun oyuncuncu olarak onu mutlaka kadrosuna katacaktır.


Seneye bizim uzunlarımız karşısında muhtemelen N'Dong'u seyrediyor olacağız. Peşinen söylemek lazım bizim uzunlarımıza ters gelebilecek özelliklere sahip.


Boyu 2,14, çok uzun kollara sahip. Bu kadar uzun bir oyuncudan beklenmeyecek ölçüde hızlı ve çabuk. İspanya liginde çokca rastlanan hızlı hücumları aldığı ribauntla başlatıp alley-hoop pasları smaçla tamamlayıp, rakip henüz kendi sahasına dönmeden hızlı hücumu bitirecek kadar atletik. Arkası dönükken çok hareketli ve agresif, şutları yeter kadar dengeli değil belki ama çabukluğu ve uzun koları sayesinde çok fazla faul aldırır. Ayrıca hook atışları sevenleri de mutlu edecek bolca pozisyon sunar her maçta.


Bu tip oyuncular karşısında bizim genç uzunlarımız hep zorlanmıştı bu sezon Barcelona maçlarının da onlar açısından kolay geçmeyeceği aşikar.


Barcelona'nın kesinleşen tek transferi ise TAU'dan Pete Mickeal. Penetresi, deliciliği, sertliği ile iyi bir hücum alternatifi olacaktır onlar için.

4 yorum:

Marko dedi ki...

Terrence Morris de kesinleşti, N'Dong konusunda da sorun çıkacağını sanmıyorum zira Malaga onların teklifine çıkamaz. Morris'in sakatlık sorunu olduğu yazılıp çiziliyor, eğer kalıcı bir sorun yoksa uzun rotasyonları Çanakkale geçilmez tadında oldu. Bir de oyun kurucu alırlar ki orada da büyük oynayıp Rubio'ya topla tüfekle saldırırlar kanımca, tamamdır işte o zaman. Abdi İpekçi'deki maçta bir şampiyonluk adayı olacak karşımızda...

tozlu parkeler dedi ki...

Andersen'de gitmekten vazgeçmiş. N'Dong'da Morris transferi sonrasında halen ısrarlılarsa ve bu transferi gerçekleştirirlerse Barca pota altının korkunç olur.
Ama şu var ki, Ersan'ın yeri dolmaz. Dışarıdan bir guard kadar dengeli oynayabilen, pası, şutu, driblingi bu kadar mükemmel bir uzun zor bulunur. Bu tip 3.5 numaralar şu an Avrupa basketbolunda çok değerli.

Unknown dedi ki...

ayrıca N'Dong tek eliyle şut atan bir pivot. bayağı bir komik duruyor.

tozlu parkeler dedi ki...

futbol muhalifi, paşabahçe'de Ömer Saybir vardı, bizim belkalımız. Tek elle faul atardı onu hatırladım.
Bu sırada N'Dong transferi kesinleşti Barca için ama Ersan ve Andersen'i kaybettiler ki yerleri dolmaz.