21 Temmuz 2009 Salı

2009 - 2010






Telaşa gerek yok. Daum ve Aykut varsa işin içinde doğrudur, iyidir yapılan transferler.
Berbat bir sezon geride kaldı. Sadece ligi öyle gerilerde bitirmiş olmak değildi sorun. Pankartsız ve bol yasaklı tribünüyle, sevgisiz teknik kadrosuyla, isteksiz futbolcusuyla soğuk ve başlangıcından itibaren içimize sinmeyen bir sezondu geride kalan. Diriliş sezonlarımız hep heyecanlı olmuştur, o sezonlarda hep kısık sesle dolaşmışızdır hafta boyunca, hep deplasman yollarında olmuşuzdur, sezon sonunu hep bir yandan iştahla beklerken bir yanda o çoşkulu günlerin hiç bitmemesini istemişizdir.
Fenerbahçe'nin dirilişi hep hatırlatmıştır bu oyunun baş aktörünün kim olduğunu.
Geçen yıla dair aklımda kalan en belirgin sahne bir gazetede çıkan idman sonrası takımın tek kol boyunda havuza girişinin resmiydi. Artık yumurtalı, unlu doğum günü partilerinin, disiplinsizliğin, oyunculara tanınan özgürlüğün sona erdiğini askeri düzenin Samandıra'ya hakim olduğunu muştulayan o haberi okurkan, havuza girerken bile suratları asık oyuncuları görünce sezon orada noktalanmıştı benim için.
Sevgisiz bir ortamda çalışma cezası Zico'nun son senesinde kaçan şampiyonluğun cezası olarak kesilmişti futbolculara bu cezanın asıl etkilerini tüm camia yaşadı.
Sevgisiz bir ortamdan başarı büyümüyor malesef.
Artık, hem işini bilen adamlar var hem de sevgi ve güven dolu bir ortam.
Geçen sezon biriktirdiğimiz coşkumuzu bu yıl patlatacağız gibi geliyor bana.

Hiç yorum yok: