8 Temmuz 2009 Çarşamba

Kuralar çekildi


Euroleague'de kuralar çekildi.

Barca, Siena, Cibona Zagrep, Zalgiris Kaunas ve ASVEL'le birlikte A grubundayız.

Siena'yla yolumuz yine kesişti.

Orta karar bir grup, daha kötüsü olabilirdi, misal 2. torbadan Real Madrit veya Partizan'ı hiç istemezdim keza 4. torbadan mali sorunlarla boğuşan Zalgiris yerine Rytas çıksa daha kötü olurdu ama son torbadan ASVEL yerine Eurolegue çömezlerinden birisi gelse daha iyi olabilirdi.

Efes çetin bir gruba düştü. Geçen yılki çıkışını bu yılda sürdürecek gibi görünen Olimpiakos, son 2 yılın en başarılı takımlarından Partizan, İspanyol Unicaja Malaga, Eurocup şampiyonu Rytas ve elemelerden gelecek bir takımla eşleştiler. İlk 2'ye girmeleri zor ama TOP 16'ya kalacaklardır.

Ayrıntılı değerlendirme yapabilmek için transferleri beklemek lazım aslında.

Bizim grupta Barcelona Ersan'ı büyük ihtimalle kaybedecek, uzunlarından çok iyi bir sezon geçiren Andersen'in NBA'e döneceği söyleniyor. Pete Mickeal'i aldılar. Lakoviç gidecek deniyordu ama kaldı. Real Madrit kadar olmasa da bu sezona iyi bir bütçe ayırdılar.

Siena kan kaybediyor, Kaukenas kaybetmeleri onların hücum düzeni açısından ciddi sorun yaratabilir. Her ne kadar çok iyi işleyen bir sistem takımı olsalar da Kaukenas o sistemin en önemli parçasıydı. Toparlanacaklardır elbette ama beklemek lazım onları değerlendirmek için. Kaunas kriz içerisinde debeleniyor, ezeli rakipleri Rytas geçen yıl hem Baltık ligini hem Litvanya ligini domine ederken onlar olan biteni seyrettiler. Ama ne olursa olsun onlar Avrupa basketbolunun en önemli okullarından birisidir.

Cibona Zagerep'i de beklemek lazım. Ama Zalgiris Kaunas ne derece önemli bir okulsa Cibona Zagrep'te öyledir.

ASVEL, Euroleague'e ses getirecek bir dönüş yapmayı planlıyor. Sezona Benetton'da başlayıp, Le Mans'ta parlak bir bitiriş yapan guard Bobby Dixon'ı ve iyi bir ribauntçu olan Curtis Borchardt'ı aldılar ama Euroleague'e bir boy kısa gelebilirler.

Daha kapsamlı değerlendirme için biraz beklemek en doğrusu, henüz transferler devam ediyor. Kaldı ki henüz bizim yönetimin çizeceği yol belli olmadı.


Hiç yorum yok: