1 Temmuz 2009 Çarşamba

En iyi koç


Euroleague'de mücadele eden 24 takımın koçlarının oylarıyla verilen yılın 'Alexandar Gomeljsky yılın en iyi koçu' ödülü bu yıl Partizan koçu Duško Vujošević'e gitti.

Dule, Avrupa'nın en iyi eğitici koçlarından birisidir. Oyunculuktan gelme koç değildir. Karadağ doğumlu Dule Yugoslavya gibi her santimetrekaresinden basketbolcu yetişen bir ülkede 17 yaşından itibaren altyapılarda çalışmış. Henüz 30 yaşına gelmeden yani koçluğunu yaptığı kadrodaki oyunculardan bazılarılarından daha küçük yaştayken, Partizan'ı Avrupa şampiyon kulüpler kupasında 3.lüğe, Koraç kupasında ise şampiyonluğa taşımış.

İspanya ve İtalya deneyimleri de var, Yugoslayva'da Kızılyıldız ve KK Buducnost'u çalıştırmışlığı da. Ama o hep Partizan koçu olarak anılır. Toplamda 13 yıl çalıştırmış Belgrad takımını. 2001'de takımın başına geçişinden bu yana ise üst üste 8 kez Sırbistan şampiyonluğu kazanmış.

Son 2 yılda Euroleague'in en fazla dikkat çeken takımı olmuştu Partizan. Evvelki yıl ligin en genç takımı olarak bir önceki sezonun şampiyonu PAO'nun son 8'e kalmasını engelleyen takım olmaları sonra da TAU karşısında tartışmalı hakem kararlarıyla son maçın son anlarında final fouru kaçırmaları sonrasında ligin en fazla gelişme gösteren oyuncusu Pekoviç'i ve Kecman'ı PAO'ya kaptırdılar. Buna rağmen çıkışları bu yılda sürdü. Yine son 8' e kaldılar, CSKA'ya elenip final fouru kaçırırken Dule yine hakemleri hedef gösterdi. Bu kez de Velickoviç'i Real Madrid'e Tepiç'i PAO'ya verdiler. Ama Vujošević'in eğiticiliği sayesinde yeni sezonda yine büyük işler başaracaklardır.

Vujošević ve Partizan ilişkisi istikrar iyidir klişesinin doğruluğunu kanıtlıyor ama eklemek lazım takımını, camiayı, taraftarı çok iyi tanıyan; camiada hem sevilen hem de takımına, oyuncularına sevgi aşılayan bir hocayla istikrar sağlamak iyidir.

Hiç yorum yok: