12 Temmuz 2010 Pazartesi

Bu sezon dikkatle izlenmesi gereken bir isim; Boban Marjanovic


Boban Marjanovic, Euroleague'de sezonun patlama yapması muhtemel isimlerinden birisi. 1988 doğumlu, 2.21 boyunda. Partizan'da son 5 sene içerisinde Euroleague'in en önemli yeni nesil uzun oyuncularını yaratan Vujosevic'in yeni takım CSKA onu çok başarılı bir sezon geçirdiği Hemofarm'dan transfer etti.
Son yıllarda Avrupa basketboluna, Pekovic, Maric, Jan Vesely, Slavko Vranes gibi birbirinden değerli uzun oyuncuları kazandıran Vujosevic'in Sırbistan basketbolunun altın jenerasyonundan gelen Boban Marjanovic'e de sınıf atlattırıp onu Avrupa'nın adından en fazla söz edilen oyuncularından birisi haline getirmesi sürpriz olmaz.
Marjanovic, Sırbistan milli takımının altın madalyayı kazandığı 2007 19 yaş altı dünya şampiyonasında ve 2008'de 20 yaş altı Avrupa şampiyonasında Miroslav Raduljica, Stefan Markovic ve Milan Macvan'la beraber takımın en fazla ümit vaadeden oyuncusuydu. Hemofarm'ın geçen yıl Sırbistan ligi finali başarısında önemli bir pay sahibiydi.
2.21'lik boyuyla elbette atlet değil ama hücumlarda hareketli, çabuk ve sahip olduğu koordinasyon yeteneğiyle dengeli olduğunu söylemek lazım. Ayrıca bir aygır kadar güçlü.
Geçen yıl jan Vesely'den final fourda harikalar yaratan bir oyuncu çıkaran Vujosevic'in elinde Marjanovic ne hale gelir kimbilir.

Hiç yorum yok: