26 Mart 2010 Cuma

Sevdamıza kimse engel olamaz



İl güvenlik kurulu toplanmış, derbi günü şehrin güvenliğini sağlamanın yolunun deplasman taraftarının taraftarlık kimliğini, ruhunu evde bırakıp maça gelmesini şart koşmakta bulmuş.
Zaten bu memleketin idari ve kolluk güçlerinin, toplum yaşamını höt zötle hizaya getirmeyi temel amaçları olarak gördüklerini, mümkünse çalışmak, nefes alıp vermek ve üremek dışında tüm faaliyetlerinden arınmış bireyler topluluğundan oluşan bir toplum modelinin rüyalarını süslediğini biliyoruz.
Ama içimizi acıtan, bizim kulübü yöneten zihniyetin gün geçtikçe bu kulübün kuruluşundan bu yana üzerinde yükseldiği dinamiklere git gide yabancılaşan bir zihniyetin esiri olmalarıdır.
Tarihi boyunca, kulübün kapısına kilit, sevenlerinin yüreklerine pranga vurmaya çalışan işgalcilere, darbecilere karşı isyanla büyümüş, ona kalpten bağlı kitlelerin önlenemez coşkusuyla desteklenmiş, kadrolarını dağıtmak isteyen müesseselere karşı renk aşkıyla dolu yüreklerini ortaya koyarak oyun sahalarında devleşmiş bir kulübün bugünlerde taraftarına şebek muamelesi yapılmasına karşı söyleyecek tek bir sözü olmayan, aksine kendi taraftarına kendi renklerini, tribünü, takımına desteği, yüreklerindeki sevgiyi haykırmayı yasak eden faşizan tutumların bayraktarlığını yapan bir idari zihniyetle yönetiliyor oluşu o tarihi yok etmez ama günden güne başka bir zihniyetin Fenerbahçelilik başlığı altında tesis edilmesine hizmet eder.
Biliyoruz ki günden güne, kaybedilen bir şampiyonluğun ardından duyduğu üzüntünün onda birini yukarıda sayılan değerlerin köküne dinamit yerleştiriliyor oluşuna duymayan bir profil yerleşiyor tribünlere.

Kulübün tarihine, misyonuna, kuruluş dinamiklerine ihanet eder nitelikte bir idarecilik zihniyeti sergileyen yönetim hızla yıpratıyor Fenerbahçelilik kimliğini.
Bu teslimiyetin ibret belgesi niteliğindeki, resmi site açıklaması şu şekilde ;


"Ali Sami Yen Stadı'na Gidecek Taraftarlarımıza Duyuru"

Ali Sami Yen Stadı'nda Galatasaray-Fenerbahçe maçı için biletlerini alarak karşılaşmayı izleyecek olan taraftarlarımız, kesinlikle münferit olarak maçı izlemeye gideceklerdir. Ellerinde maç bileti olan taraftarlar, Ali Sami Yen Stadı girişinde polis tarafından oluşturulacak 2 aşamalı kontrol noktasından geçtikten sonra stada ulaşacaktır. İlk kontrol noktasında bilet kontrolü, ikinci kontrol noktasında ise üst araması yapılacaktır.
Biletleriyle maçı izlemeye gidecek taraftarlarımız, kesinlikle bozuk para, çakmak, yanıcı ve parlayıcı yasa dışı maddelerin yanı sıra, yüz maskesi, atkı, kaşkol gibi kıyafetleri üzerlerinde bulundurmayacaktır. Taraftarlarımızın rakip takım taraftarlarını tahrik edecek ve uygun olmayan davranışlardan kaçınmaları gerekmektedir.

Taraftarlarımıza duyurulur.

Saygılarımızla,

Fenerbahçe Spor Kulübü


Taraftarsız, tribünsüz, dertsiz, tasasız bir futbol endüstrisi hayalini ciddi ciddi rüyalarında görecek kadar beyni sulanmış idareciler bu memleketin futbolunu yönetiyor olabilirler.
Yayın ve sponsor gelirleriyle orgazm olup, geniş kitlelerin kontrolsüz sevgisinden yalıtılan bir futbol ortamı tahayyül edebilirler.
Etsinler; bu tatlı rüyadan uyanacaklardır.
Ama bizim günden güne kuruluş dinamiklerine, tarihine inat başka bir yolu seçen idari zihniyetimizin oluşturduğu yaralar hakikaten canımızı sıkmaktan çok öte sonuçlar doğuruyor artık.
Bereket Fenerbahçe tribünlerinde hala höt zöte, faşizan saldırılara, taraftar kültürüne, tribün yaşamına saldıranlara karşı bilinçli bir karşı duruşu örgütleyecek irade ( günden güne azalmasına karşın ) var.
Nasıl ki, taraftarsız tribünü ne büyük maharetle yönetiriz diyen devlet büyükleri bundan böyle derbilere deplasman takımın taraftarı alınmayacak diye karar çıkarttığında rakip tribünü basıp ağızlarından çıkan bu kararı, zihniyetleriyle beraber boğazlarına dek sokan bu taraftar ancak atkısını, rengini, sevdasını evde bırakıp maça gelebilirsiniz diyenlere karşı da direnmeye hazırdır.

Hiç yorum yok: