28 Mart 2010 Pazar

Bir kez daha kızlar


18. BAYANLAR TÜRKİYE KUPASI FİNALİ

GALATASARAY - FENERBAHÇE

28 Mart Pazar

Saat : 16:30



1 ay önce, Caferağa'daki son maçta bir kez daha gördük. İki takım arasındaki en temel farklılığı takım olabilmek ve olamamak arasındaki farktır.

Galatasaray son 1-2 yıldır, WNBA'den sürekli olarak birbirinden değerli ve kariyerli oyuncular getirmesine rağmen bir türlü takım olamıyor. Yerli kadrolarının zayıflığı ve iyi bir oyun kurucuya sahip olmamalarının yanı sıra şubenin de takımın da kötü ellerce yönetilmesi bunun en önemli sebebi.

Fenerbahçe ise, ülke ligini rahatlıkla domine ederken, Avrupa'nın devasa bütçeli bir iki devi arasına girecek fırsatı arayan ama o eşiği bir türlü aşamayan, kimyası oturmuş, doğru oyuncuları seçen bir takım.

Savunma direnci ve zor maçlarda kazanma cüretini gösterme konusunda Galatasaray Fenerbahçe'nin yanına bile yaklaşamıyor. Galatasaray'da Young, Catchings ve Douglas korkutucu bir skor tehditi olabilir ama takımın bir tane bile üst düzey oyun kurucusu yokken kız basketbolunun dünyada sayılı isimlerinden olan bu 3 oyuncu sadece küçük maçların oyuncusu olarak kalabiliyorlar. Çok para harcayarak kötü kadro böyle kuruluyor işte.

Sezon başında Fenerbahçe'nin Galatasaray'a oranla belki de tek geride kaldığı nokta pota altındaki sertliği ve fizik direnciydi. Ebony'nin takıma katılmasıyla bu sorun ortadan kalkmışa benziyor.

Galatasaray kupanın düzenlenmeye başlandığı 1992-93 sezonuyla 1997-98 sezonu arasında üstüste 6 kez kazanmış bu kupayı. Sonrasında Fenerbahçe'nin peşpeşe 3 ve 6 sezonluk serileri var.

Fenerbahçe'nin toplamda 9 Galatasaray'ın 6 kupası var.

Samiyen'de santra yapılmadan az önce çubuklu ve parçalının kızları İstanbul dışında Bandırma'da kupa için kapışmış olacaklar ve muhtemelen 18. kupa Kadıköy'e veya Florya'ya doğru yola çımış olacak.

Hiç yorum yok: