6 Mart 2009 Cuma

Solomon Biraderler







King Solomon'un geri döneceğine, Mahmut Uslu'nun onu ikna edebilmek için bizzat uğraştığına dair haberleri duyuyorduk. Bugün artık iyice ayyuka çıktığına göre iş bitmiş gibi görünüyor. Solomon biraderler eve dönüyor.
Biraderler derken yukarıdaki fotoğraflarda Solomon'la sarmaş dolaş olan, son 2 sezonun şampiyonluk maçlarında benchin arkasında gördüğümüz, maçlara çıkmadan önce King'in adı anons edildiğinde ona sarılıp şans dileyen öz biraderinden bahsetmiyoruz.
King'in Avrupa yıllarında hiç yanından ayırmadığı asıl biraderi kupadır. Solomon'un Avrupa yıllarında kupasız geçirdiği sezonu yok. Bir başka deyişle, Solomon demek kazanmak demek.
Dönerse şampiyonluğumuz kesin zira Euroleague'den elendik Türkiye kupasıda gitti, kaldı bir tek şampiyonluk.
Solomon'un NBA'e gideceğine pek ihtimal vermiyordum aslında, Tanjeviç'le pek anlaşamadığını, Aydın Örs'le beraber kariyerinde yeni bir sayfa açtığı Fenerbahçe'den ayrılmayı pek istemesede arada sırada arızalar çıkarıp, Mamut Uslu'nun uğraşlarıyla sezonu tamamladığınıda biliyoruz. Ama NBA gibi 1 numara olamayacağı bir lige gitmek yerine Avrupa'da kalıp winner olmaya devam etmeyi tercih edeceğini düşünüyordum. Ama gitti, olmadı tabii, bir ara ilk 5 başladığı maçlarda olsa Calderon'un dönüşü sonrası eski gözağrımız Jay Triano'nun da gözünden iyice düştü, onun bünyesi öyle yardımcı rollerde olmayı falan kaldıramaz bu yüzden Avrupa'ya dönmesi zaten büyük ihtimal.

Solomon'un kupalarla verdiği şu pozlara bir bakın, bir insan kupalara bu kadar mı aşık olur.


Hiç yorum yok: