18 Şubat 2009 Çarşamba

Teknosa Abukluk kupası

Hafta sonu Türkiye kupası 8'li finalleri var. Bilindiği üzere ilk günün programı şu şekilde; 13:45 Erdemir - Aliağa Petkim, 16:00 G.Saray Cafe Crown - Antalya BŞB , 18:15 Beşiktaş Cola Turka - Efes Pilsen, 20:30 F.Bahçe Ülker - Türk Telekom.

Allah katılımcılara kolaylık versin, özellikle de bu maratondan bir kaç gün sonra Avrupa'da kader maçlarına çıkacak takımlara. Hafta sonuna dair pek bir heyecanım yok. Niye dörtlü finalden vazgeçilip 3 gün peş peşe maç oynanan bir format icat edildi bunu da anlamak mümkün değil.
Yayın gelirleri artsın, taraftar sayısı fazlalaşsın falan ama bu topu oynayanların da canı can değil mi.
Final maçları bunlar, memleketin en iyi takımları karşılaşacak. Basketbol bir 10-15 sene öncesinin basketbolu değil. Daha sert, daha fazla mücadele gerektiriyor, 15 yıl önce tartışmasız faul çalınacak fauller artık çalınmıyor, fiziki temaslarda şiddet arttıkça, sayı bulmak için daha fazla mücadele gerektikçe hem darbeye bağlı sakatlıklar, hem zorlamalarla gelen kas sakatlıkları artıyor basketbolda.
Ligimizde karakter olarak hayli sert bir lig. Bu koşullarda pazarlama taktiklerini zorlayıp peşpeşe 3 gün maç abukluğunu yaratmak anlamsızken bir de bu yoğun takvimi sekizli finallerde mücadele edecek 3 takımın Avrupa'da kader maçlarına çıkacağı günlere denk getirmek büyük başarı. Fenerbahçe'nin , Galatasaray'ın, Telekom'un finale çıkacağını düşünün.
3 gün boyunca üst düzeyde mücadele gerektiren maçlardan bir kaç gün sonra Avrupa'da mücadele edeceksiniz. 3 günde muhtemelen sakat verirsiniz, yorgunluklar cabası.
Bu program aylar öncesinde yapılmış kabul ama bunu yapan abilerin önünde o anda Eurolegue'in, FIBA'nın takvimi yokmuymuş.

Hiç yorum yok: